| Subiectul anterior :: Subiectul următor |
| Autor |
Mesaj |
a_b_a_1011 Bagaret de seama
Data înscrierii: 22/02/2006 Mesaje: 122 Locație: Botosani
|
Trimis: Dum 07 02, 2006 10:18 am Titlul subiectului: Internetul un pas spre modern pentru copii sau o dependenta? |
|
|
| Am observat ca majoritatea tinerilor nu mai stiu ce este scoala sau disctractia.Absente la scoala unii dintre ei sunt analfabeti si chiar din cauza netului se cauta intre ei pe la diverse sali si se iau la bataie pt diverse motive legate de internet.de ce sa se duca la scoala sa scrie sa se plictiseasca cand poate sa stea la o sala de net cu doar 5 lei 3 ore.Oare acesti tineri vor forma viitorul tarii?Cum sa evoluam daca rata de analfabetism este din ce in ce mai mare?(nu ma refer la toti) |
|
| Sus |
|
 |
ander Bagaret de seama
Data înscrierii: 13/12/2005 Mesaje: 87
|
Trimis: Vin 08 11, 2006 7:31 pm Titlul subiectului: |
|
|
da , e trista problema.. dar crezi ca se poate face ceva ?  |
|
| Sus |
|
 |
|
Trimis: Lun 08 14, 2006 6:52 am Titlul subiectului: |
|
|
| Pai noi nu prea avem ce face.Parintii lor ar trebui sa nu le mai dea atatia bani.Eu la varsta lor nu am avut atatia bani pt ca nu primeam de acasa.Plecat la scoala imi punea pachet cu mancare si atat.Eu lucrez la o sala de net si vad cate un pusti care e in clasa I sau II si vine cu buzunarul plin de bani si ia 3-5 ore si scoala ioc.Ar trebui sa se faca exact ca si cu barurile.Sa fie verificate de catre politie si sai caute pe cei care absenteaza de la ore.Cred ca ar gasi multi. |
|
| Sus |
|
 |
jetix Bagaret de seama
Data înscrierii: 06/02/2006 Mesaje: 18 Locație: terminal
|
Trimis: Joi 08 17, 2006 9:45 am Titlul subiectului: Re: Internetul un pas spre modern pentru copii sau o depende |
|
|
| a_b_a_1011 a scris: |
| Cum sa evoluam daca rata de analfabetism este din ce in ce mai mare?(nu ma refer la toti) |
Nu toți, dar marea majoritate. Ascultați pe stradă ce limbaj folosesc și nu mă refer numai la limbajul colorat ci la numărul de cuvinte limitate pe care-l cunosc. Mai grav este ca și fetele, care sunt considerate sensibile și delicate, au doptat acest limbaj de maidan. Un exemplu edificator sunt discuțiile de pe mIRC, unde e pur și simplu golăneala curată.
Trecând într-o zi pe lânga trei fete, am auzit pe una dintre ele lăudându-se catre celelalte ca la un "bairam" a băut o sticlă întreagă de bere și nu pățise nimic, spre deosebire de o alta care după 1/2 de sticlă s-a îmbatat "p**ă" ( cu scuzele de rigoare dar am "citat-o" pe respectiva "povestitoare"). Ca vârsta nu cred să fi fost mai mari de clasa 9-a.
O mare vină o au parinții (care ambii sau cel puțin unul e plecat la lucru în altă țară) sau sunt prea ocupați cu serviciul pentru a mai avea timp să supravegheze "odrasla". Câți dintre parinți au avut curiozitatea de a vedea pe ce site-uri navighează copilul lor sau cu cine și în ce mod discută pe messenger sau mIRC?
Un raspuns la topicul de aici ar fi că deja a devenit o dependență pentru mulți dintre ei și cu cât vom amâna momentul în care vom începe o minimă "suprveghere", va fi și mai greu de ai aduce pe calea normalului! 
Ultima modificare efectuată de către jetix la Mie 08 30, 2006 5:36 pm, modificat de 1 dată în total |
|
| Sus |
|
 |
Dorio Bagaret de seama
Data înscrierii: 08/02/2006 Mesaje: 130
|
Trimis: Joi 08 17, 2006 1:56 pm Titlul subiectului: |
|
|
| a_b_a_1011 a scris: |
| Pai noi nu prea avem ce face.Parintii lor ar trebui sa nu le mai dea atatia bani.Eu la varsta lor nu am avut atatia bani pt ca nu primeam de acasa.Plecat la scoala imi punea pachet cu mancare si atat.Eu lucrez la o sala de net si vad cate un pusti care e in clasa I sau II si vine cu buzunarul plin de bani si ia 3-5 ore si scoala ioc.Ar trebui sa se faca exact ca si cu barurile.Sa fie verificate de catre politie si sai caute pe cei care absenteaza de la ore.Cred ca ar gasi multi. |
In cazul barurilor barmanul ar trebui sa ceara un act de identitate din care sa rezulte varsta persoanei in cauza. Raportat la sala de net, operatorul ar trebui sa ceara carnetul de note in care sa fie scris orarul. Politia ar trebui doar sa verifice barmanii ca respecta legea, pentru ca e chiar lege. In cazul salilor nu e lege inca, dar poate incepi tu una  |
|
| Sus |
|
 |
Pablo Bagaret de seama
Data înscrierii: 10/12/2005 Mesaje: 310 Locație: Timisoara
|
Trimis: Vin 08 25, 2006 8:15 am Titlul subiectului: |
|
|
voi unde va treziti ma de vreti atata ordine ? ))
is curios de`o treaba.. cati o sa`si mai permita sa aiba net si sa fie "jupan" in perioada 2007 - 20012... |
|
| Sus |
|
 |
Dorio Bagaret de seama
Data înscrierii: 08/02/2006 Mesaje: 130
|
Trimis: Vin 08 25, 2006 10:08 am Titlul subiectului: |
|
|
Si de ce sa nu ne permitem??
Eu unul o sa-mi permit  |
|
| Sus |
|
 |
ander Bagaret de seama
Data înscrierii: 13/12/2005 Mesaje: 87
|
Trimis: Vin 08 25, 2006 2:03 pm Titlul subiectului: |
|
|
offtopic : "ce imi trebuie mie scoala ? ce, becali, mutu (etc) are scoala ? " .. asta`i raspunsul care`l dau majoritatea copiilor din ziua. toti vor sa invarta banii cu lopata fara pic de carte.
cat depre statul la fata calculatorului prea mult: dauneaza ochilor, dauneaza psihicului(de ce credeti ca cei care lucreaza in domeniu si stau mai mult de 4 ore pe zi primesc spor de ecran ?), sedentarismul ..etc. |
|
| Sus |
|
 |
|
Trimis: Mie 11 01, 2006 3:29 pm Titlul subiectului: |
|
|
| becali e o exceptie dar tot nu stie sa vorbeasca de asta il rade toata lumea.ce daca ai bani si esti analfabet |
|
| Sus |
|
 |
Adrian Bagaret de seama
Data înscrierii: 08/12/2005 Mesaje: 252 Locație: away
|
Trimis: Mie 11 01, 2006 7:44 pm Titlul subiectului: lol |
|
|
Copii atomici .........  |
|
| Sus |
|
 |
Adrian Bagaret de seama
Data înscrierii: 08/12/2005 Mesaje: 252 Locație: away
|
Trimis: Mie 11 01, 2006 7:45 pm Titlul subiectului: |
|
|
| ander a scris: |
| (de ce credeti ca cei care lucreaza in domeniu si stau mai mult de 4 ore pe zi primesc spor de ecran ?) |
Ceva detalii ca ma intereseaza  |
|
| Sus |
|
 |
|