conyx Bagaret de seama
Data înscrierii: 02/03/2006 Mesaje: 8 Locație: Botosani
|
Trimis: Sâm 03 04, 2006 11:07 pm Titlul subiectului: "Alte pericole" ?!? |
|
|
ALTE PERICOLE: Pun pariu ca nu v-ati intrebat niciodata la ce se refera concret acest indicator rutier.
Poate politistii, asa cum -i stim, au facut o sedinta in care sa puna pe o lista temerile lor cele mai justificate privind circulatia rutiera si s-o numeasca "Alte pericole". Poate nu au precizat care sunt acestea pentru ca unele sunt prea ciudate (va amintiti panourile publicitare cu Cindy Crawford pe autostrazile din vest acum 10 ani in preajma carora crescuse rata accidentelor provocate de neatentia la trafic?) sau altele pot crea panica: ("sefu, stii ca noua politistilor nu ne e frica de nimic in trafic...dar daca, sa zicem, se intampla sa cada cerul peste noi?" ).
Iarna asta am scapat: nu am fost bulgarit nici macar de fete (pentru ca alerg mai repede decat ele si nu pot sa ma ajunga) si nici nu am alunecat pe gheatza, de sarbatori nu mi-a intrat nici o "artifica" in ochi si nici nu am surzit de la mini-bombele botosanene.
Iar cand a venit primavara, un singur lucru mai era de bifat in agenda: FERESTE-TE DE BALTI!
Si m-am ferit. M-am bazat pe instinct si nu am calcat in balti mai adanci de 5 cm. Am uitat insa sa trec si FERESTE-TE DE SOFERII NEATENTI! (chiar daca sunt pe trotuar).
Cum a dat dezghetul au aparut o multime de balti pe strazile din oras, iar in intersectia de la biserica din Bucovina apa se aduna ca si cum ar fi o minune dumnezeiasca. Trec pe acolo in fiecare zi.
JOI: drept in fatza mea o babutza isi face cruce in fatza bisericii, cerand poate un semn de la Dumnezeu privind una din problemele ei pamantesti stringente (cupoanele de caldura, factura la curent sau daca sa-l mai sustina pe Iliescu) . In secunda urmatoare, cand nici nu terminase de facut cruce, un microbuz trece prin balta de langa ea si o stopeste din cap pana in picioare. Se pare ca si-a primit raspunsul.
VINERI: de data asta eram cu un coleg, si-i spun: "fii atent, ne oprim putin sa vina o masina din fatza sa vezi ceva interesant". Numai ca masina a venit din spate si l-a stropit pe colegul meu care nici pana la ora asta n-a inteles care era "poanta".
SIMBATA: sunt singur, si imi spun ca nici prea credincios nu sunt si nici nu imi place sa risc, asa ca trec pe cealalta parte a strazii. Mosul de la chiosc -i da ghiont nevestei sa fie atenta la mine. Merg lipit de gard si observ apropiindu-se din fatza o dacie in viteza. "O sa reusesc! o sa reusesc! o sa..." Hmmm.... mosul rade cu lacrimi, iar eu sunt stropit din cap pana in picioare. Si tipa de la farmacie a vazut si imi face parca semn: "vino sa-ti dau o pastila pentru nervi, ceva..."
15 minute mai tarziu incerc sa scot petele de apa si ulei de masina de pe geaca si blugi, am mizerie in par si nisip intre dinti si ma gandesc
CE E DE FACUT?
Cine e de vina? Gropile! Vremea! SOFERUL! imi zic. A, pai in tara asta civilizata avem reguli impotriva soferilor neatenti, nu-i asa? Da, am retinut numarul, si sun la 112:
"112. Care e urgentza?" (o doamna e la celalalt capat wireless)
"Nu e chiar o urgenta, dati-mi va rog legatura la Politia Rutiera"
La Politia Rutiera o voce de barbat: "Care e problema?" Ma prezint si intreb daca au cumva vreo reglementare privind soferii neatenti sau rau-intentiontati.
"Pai ce s-a intamplat?"
"Am fost stropit de o masina in intersectia Bucovinei"
"Si ce vrei sa facem noi?"
"Nu stiu, nu am mai fost stropit pana acum (bine, a fost o data, cand eram intr-a 6-a, aveam pantaloni albi si mergeam la festivitatea de premiere, dar aia nu se pune). Spuneti-mi dvs. ce faceti in astfel de cazuri"
"Ai retinut numarul?"
"Da. BT-01-EV..."
"Fa 'mneata o plangere"
"Vedeti, nu am sunat sa ma plang de ce am patit eu, ci ca sa luati masuri sa nu pateasca si altii"
"A, pai ce vrei sa facem? Sa astupam groapa?"
"Domnule politist, eu vorbesc serios. Ma gandeam ca puteti amplasa cateva minute un agent care sa dea macar cateva avertismente, eventual dupa aceea sa se precizeze asta in comunicatele dvs. de presa, vorba merge repede, ca si cu radarele, si poate soferii vor fi mai atenti"
"A, pai ce crezi, ca putem pune un agent pentru fiecare balta din oras?"
"Si-atunci ce se poate face?"
"Vino dumneata acuma pe la noi si scrie o scrisoare sa te plangi, sa propui solutii..."
"Nu pot sa vin acum, trebuie sa scot petele de pe haina"
"Ai incercat cu Ariel? Scoate cele mai frecvente 99 de pete...."
M-am intins mai mult, dar de azi incep sa-mi dau seama cat de important (si de necesar) e un indicator cu ALTE PERICOLE. Iar primul indicator de genul asta propun sa-l punem la Politia Rutiera.
Dar voi, mai stiti si ALTE PERICOLE? |
|