Forum Botosani

Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
February 11, 2012, 11:27:10 AM

Login with username, password and session length
Forumul orasului Botosani

HomeHome HelpHelp SearchSearch LoginLogin RegisterRegister

+  Forum Botosani
|-+  Software/Hardware
| |-+  So/Programare
| | |-+  Linux vs. Windows
« previous next »
Pages: 1 [2] Print
Author Topic: Linux vs. Windows  (Read 3168 times)
« Reply #15 on: January 07, 2006, 11:26:52 AM »
glaur
Bagaret de seama
*

View Profile
Stiu linux, stiu windoz, insa din pacate folosesc windoz.
De ce ?
simplu pentru ca ... 1...acasa am o sotie care daca incerc sa ii spun ca linuxul e beste...e sigur....etc....si ea imi spune ca nu are aia, ca nu...nu stiu ce....mai mult ma cert, asa ca....acasa ramane windoz
2 la work....trebe sa fac niste chestii pe care inca din pacate nu prea pot sa le fac in linux....si...uite asa am si acolo windoz....

Ca ...dupa parerea mea ar fi mai misto in linux...asta e cu totul altceva.

La work, m-a mancat pe mine dupa ureche sa pun un linux sa vad cum se comporta intr-o retea de windoze....si...minune mare.
DOAR CU CD-URILE DE INSTALARE, am reusit sa imi vad toate perifericele, ma refer la scaner, imprimanta, retea...si spre surprinderea mea, in 5 min. dupa instalare, am reusit sa copiez de pe alt computer, sa printez si....mai era putin si ma si jucam, insa .... a venit sefu' si am avut ceva treaba...si am revenit la windoz.

Faza cu linux-ul versus Windowz nu stiu daca e prea bine dezvoltata ca idee in Romania.
Aici a patruns windowzu' ca.....o caracatitza...fata de linux care e folosit la firme ce au servere...web servere....eventual cineva pe acasa....insa raaaaaaar de tot.
Cand vine vorba de joace....aici deja problema e super mare, pentru ca aia nu poti juca, aia nu..
si deci...din pacate windoz rulzz...

Da'...cine stie...poate-poate mai exista o sansa si pentru pinguin.

Best regards,
gLauR
« Reply #16 on: January 08, 2006, 01:51:12 AM »
ag
Bagaret de seama
*

View Profile
HH Nu e doar pinguinul sistem unix cum nu e singurul linux.  :wink:
Si daca nu ai neaparata nevoie  de el e bine sa ramai la Windoze. Din punctul meu de vedere Windows-ul este un sistem de operare foarte bun.
Problema nu a fost nici odata in esenta daca win-ul e mai bun ca linux-ul ci strategia de marketing a Microsoft-ului care a incercat sa monopolizeze toata piatza software din lume. Din acest motiv s-a transformat intr-un raboi de guerilla lupta dintre sistemele UNIX si distributiile windows.  IN orice caz nu e singura intriga din lumea IT-ului.  Mai este lupta AMD  vers. Intel , ATI vs Nvidia,  etc. Concurenta e buna pentru noi utillizatorii de acasa pentru ca aduce preturi mai mici si produse de mai buna calitate.
« Reply #17 on: January 14, 2006, 03:19:03 PM »
ang3lw1n9
Bagaret de seama
*

View Profile
N-are absolut nici o treaba una cu alta. Nu poti sa spui ca unu e mai bun ca altul pentru ca nu au absolut nimic de-a face unul cu celalat. Si apropos de numarul de sisteme de operare de pe un singur calculator eu am avut si 3 puse: Linux RH, Win XP, Win 98. Precizez ca am avut un singur harddisk. HAbar nu am cate sisteme de operare se pot pune pe un singur HDD, cred ca depinde de dimensiunea MBR-ului si de cate instante incap in el. Singura chestie diferita dar nu absolut necesara e ca am pus swap-ul de la linux la inceputul HDD-ului pentru a-mi mari viteza de access la partitia swap. Dar dupa cum am spus nu e neaparat necesar.

Daca ar fi sa spun totusi ca o distributie Linux e mai buna decat o distributie Windows as face-o doar din perspectiva faptului ca ai un pic mai mult control asupra sistemului in Linux . De asemeni daca e sa vorbesc din perspectiva utilizatorului PC de rand , windows-ul ar fi alegerea imediata pentru ca e mai simplu de folosit.
In rest nu exista nici o legatura. E ca si cum am spune ca un mar e mai bun decat o para.

Un server http , sql, sau de mai stiu eu ce poate fi pus pe orice sistem de operare .

Ideea era ag ca in functzie de ce vrei sa scotzi dintr'un calculator .... atunci un sistem e mai bun ca altul ... si fiecare judeca dupa datele pe care le detzine ... si inteligentza pe care o detzine care e mai bun SO pe care sa il foloseasca .... si fatul ca eu nu pun 2 sisteme pe acelasi HDD e simplu ... e hdd SATA ... placa de baza e ciudata tare .... si multe alte kestii care intra in conflict ba cu windowsul .. ba cu Linuxul ... si nu prea am cum .... si kestia cu surorile era ca sa subliniez ca nu prea mi se ofera mult timp sa imi dau seama cum sa il fac sa mearga cu ambele sisteme ... si am renuntzat .. in a mai incerca

God Loves You ........ I Don't!!!!!!
« Reply #18 on: January 22, 2006, 12:07:26 PM »
Tanatos
Bagaret de seama
*

View Profile
hmm...parerea mea si nu numai a mea...linux da ceatza la toate win-ului numai ca nu este atat de populat pe cat ar trebui...INCA!...si win-u are un plus la simplitatea lucrurilor...insa la restu linux e tata lor

Yours trully Tanatos
« Reply #19 on: February 06, 2006, 09:27:45 AM »
jetix
Bagaret de seama
*

View Profile
Veºnica rivalitate dintre cele douã sisteme este mai mare ca oricând, a ne preface cã nu vedem acest lucru înseamnã a nu fi realiºti . Migrarea din Windows spre Linux a început sã capete proporþii îngrijorãtoare pentru gigantul din Redmont iar miºcarea open source e din ce în ce mai puternicã. Personal am instalate (ºi le folosesc efectiv) 3 sisteme de operare WindowsXP, Vectorlinux ºi Slackware 10.2, ºi toate pe un singur hard de 80Gb. Nu pot spune (chiar dacã aº vrea) cã pot renunþa la Windows ºi asta datoritã unor aplicaþii care lipsesc (încã) din distribuþiile linux. Oricum importante sunt  beneficiile de care avem parte noi utilizatorii de rând indiferent de sistemul de operare pe care îl folosim, acesta fiind în ultimã instanþã "de gustibus".
« Reply #20 on: March 03, 2006, 10:28:58 AM »
Pablo
Bagaret de seama
*

View Profile WWW
de unde iau si eu Vectorlinux ? nu de alta da ma cam bate un gand.. Smiley

Yo ! @ MTV

« Reply #21 on: April 24, 2006, 03:16:13 PM »
cox
Bagaret de seama
*

View Profile
www.linuxcd.ro...sunt foarte seriosi

« Reply #22 on: July 23, 2006, 06:55:59 PM »
jetix
Bagaret de seama
*

View Profile
Sistemul de operare cel mai bun e cel care ni se potriveste fiecaruia, asta la modul general. In particular cea mai buna distriibutie linux are acelasi criteriu, adica daca putem sa ne folosim de ea pentru a ne atinge scopurile e cea mai buna.
Pages: 1 [2] Print 
« previous next »
Jump to: